2014. augusztus 14., csütörtök

Kritika#2 - Spring Break

A "Spring Break" c. blog kritikája! ;)


1. Kinézet: (Ha nem te csináltad meg a design-t, akkor ez a pont nem neked szól!) A kinézettel igazából nincs sok bajom. Látszik, hogy foglalkoztál vele, nem csak 5 perc alatt gyorsan készítettél valamit. Tetszik a háttered, illik a történethez.
A modulsávban csak annyi van, amennyinek lennie kell, vagyis a legfontosabbak. A menüd szép. A tartalom, vagyis a bevezető pedig jól bemutatja a történetet, az embernek megjön hozzá a kedve, ha elolvassa.
A modulsávval csak egy bajom van, szerintem a „Rendszeres olvasók” modult (Nálad „Readers”) a Chat elé kéne beraknod, hogy jobban észre lehessen venni.
A blog oldalát (a bejegyzés sáv, és a modulsáv összesen) szélesebbre kéne beállítanod, így a bejegyzés sávja is szélesebb lesz, és úgy könnyebben lehet olvasni.
Ezeken kívül más bajom nincsen, a betűtípus jó, olvasható, és a fejezetek is sorkizártra vannak állítva (amit sokan elfelejtenek).
Fejléc: Láttam, hogy a fejlécet nem te csináltad, így amit mondok, az nem közvetlen neked szól.
Tehát, amint az oldaladra léptem, rögtön szemet szúrt, hogy a fejléceden lévő lány feje nagyon nagy. Sokkal nagyobb, mint a teste, vagyis rosszak az arányok. Nem tudom, hogy ez véletlen volt-e, vagy direkt, de nagyon zavaró. Ezt majd próbáld meg kijavítani.
A betűtípus a fejlécen jó, látható, nem olvad a háttérbe, mert ezt sokan elrontják. Kicsit kevés nekem, ami a fejlécen van, de végül is „egyszerű, de nagyszerű” elven ez nem zavaró.
PONT: 15/11

2. Alapötlet: Nem sablon sztori, igazából nagyon egyedi történet. Tetszik, hogy a nagynéni nem Londonban lakik (hisz ez a helyszín nagyon felkapott lett a blogolás világában), hanem Párizsban. Tetszik, hogy ez a lány egyáltalán nem átlagosan kedves, jó kislány, hanem rossz, és kiszámíthatatlan. Egy szóval tetszik a történeted, az ötlet, a többit pedig majd a „Fogalmazásnál” kielemezem.
A „Few words” modulodban szépen elmagyaráztad a történet lényegét, mondhatni egy rövidebb prológust írtál. Az embernek megjön hozzá a kedve, amint elolvassa. Talán egy kicsit túl hosszú, de semmit nem találok benne, amit kitörölhetnél, hogy rövidebb legyen, ezért ez nem vészes.
PONT: 5/4

3. Prológus: A prológusod nagyon tetszik. Szinte mindent elmond a főszereplőről, bevezet a történetbe, és jól van megfogalmazva. Már az első pár mondatnál láttam, hogy a fogalmazásodba nem tudok belekötni.
A helyesírásod úgyszintén hibátlan, eltekintve néhány elírástól. Egy-két vesszőhiba, ennyit találtam. Egyszóval a prológusod nagyon jó. Már itt megkedveltem a történetet. Megkedveltem Hannah erőteljes személyiségét, Chloe eminens, jó szándékú lényét, és a párizsi kis lakást.
PONT: 5/5

4. Fogalmazás: Mint a „Prológus” pontban említettem, a fogalmazásod szinte hibátlan. Ahogy leírod a világot Hannah szemszögéből, szinte látom magam előtt.
Talán gyakrabban kéne megírnod, hogy mire gondol, és mit érez, hogy még jobban beleérezze magát az ember Hannah helyzetébe.
Tetszik, hogy nem sieted el a dolgokat, mindent lassanként vezetsz csak le, mindent átgondolva. A fejezetek elég hosszúak, és tartalmasak, cselekménydúsak, de nem túlzottan. 
Sajnos még csak 1 fejezet van fent (a prológuson kívül), így nem sokat tudok mondani még a blogodról.
PONT: 10/8

5. Helyesírás: A helyesírásod remek. Nem találtam se nyelvtani, se mondatszerkezeti hibát. Még vesszőhiba se nagyon fordult elő, pedig ez ritka. Csak gratulálni tudok, és bíztatni, hogy a továbbiakban is megtartsd ezt a szintet!
PONT: 10/10
Összesen: 45/38
További jó blogolást, és remélem megfogadod a tanácsaim! :D
xx,

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm a kritikát! A továbbiakban igyekszem megfogadni a tanácsaid!:)
    Big hug,
    Aura

    VálaszTörlés